Sigma dala výkonnému zoomu 70-200 nový optický stabilizátor

Sigma dala výkonnému zoomu 70-200 nový optický stabilizátor

Vydáno: 14. 7. 2010
Autor: admin

Společnost Sigma oznámila, že její inovovaná verze objektivu 70-200 f/2.8 (2.8 po celé rozsahu zoomu) je vybavena novým optickým stabilizátorem. Sigma jej vyvinula ve vlastním vývojovém středisku a dala mu název Optical Stabilizer, označuje jej OS. Objektiv obsahuje také dva optické členy z nízkodisperzního skla - FLD (“F” Low Dispersion), které se podle údajů společnosti  blíží vlastnostem fluoridovým sklům. Ještě jsem zjistil, že chromatická aberace se nedá korigovat běžnými skly a právě tato skla se mají podílet na vysoké kvalitě přenosu a kontrastu fotografií. Podstatné také je, že FLD skla jsou levnější na výrobu a dají se s nimi vyrábět objektivy s největšími světelnostmi a také nízkými hmotnostmi. Dále obsahuje objektiv tři optické členy ze speciálního nízkodisperzního skla - SLD (Special Low Dispersion). FLD skla se už objevila v Sigmě 8-16 mm f/4.5-5.6 DC HSM a Sigmě 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM.

Jednotlivé optické členy objektivu obsahují vícevrstvou úpravu - Super Multi-Layer Coating snižující projevy odlesků (což platí zejména u fotoaparátů s čipem) a závojů (ghost).

Objektiv obsahuje tichý HSM (Hyper Sonic Motor); to je motorek pro ostření – posun optických částí objektivu, podporuje také možnost ostřit manuálně. Minimální zaostřitelná vzdálenost je 140 cm v celém rozsahu zoomu a maximální zvětšení 1:8. Objektiv má 9 člennou clonu, která by se měla podílet na hezkém bokehu. Pro fotoaparáty APS-C dodává výrobce speciální objektivový držák.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.