Canon překonal hranici 90 miliónů vyrobených objektivů

Canon překonal hranici 90 miliónů vyrobených objektivů

Vydáno: 29. 5. 2013
Autor: martinkamin

EF objektivyCanon se vyšplhal při výrobě objektivů na EOS k hranici 90 mil. kusů. To je nejvíce ze všech výrobců fototechniky. Oslavencem je EF 24-70mm f/2.8L II USM a kulatý rekord padnul 23. května 2013. EF objektivy (na plnoformátové autofokusové těla EOS) se vyrábí od roku 1987, kdy se Canon rozhodl kompletně předělat bajonet pro manuální (mimochodem velice kvalitní) systém s FD objektivy.

Canon 90 mil. EF objektivů

Například fotoaparát Canon T90 byl přezdívaný "tank" a byl v roce 1986 na vrcholu výrobní řady - asi tam, kde dnes stojí EOS 1D X.

V roce 1987 se začalo v továrně Utsunomiya s produkcí autofokusových objektivů a těl, se zcela jiným bajonetem (nekompatibilním se FD objektivy). FD objektivy můžete namontovat s redukcí na stávající zrcadlovky, ale nezaostříte na nekonečno, případně musíte použít redukci s optickým členem.

Pro objektivitu se sluší připomenout, že Nikon nechal fotografům otevřenou cestu zpátky, a i dnes můžete starý manuální objektiv z 80let použít na nejnovější FX nebo DX zrcadlovku Nikonu...

Z hlediska budoucnosti - viděno perspektivou z roku 1987 - ale Canon udělal dobře. Výroba stále roste a dnes má další dvě továrny Canon Opto v Malajsii a Oita Canon na jihu Japonska.

EF objektivy 90 mil.

Poslední objektiv jsme vám představili začátkem květnu exkluzivně na našich stránkách, včetně video prezentace.

Nyní máme k dispozici 84 objektivů EF.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.