Canon připravuje nový firmware pro EOS 5D Mark III - zlepší video a ostření

Canon připravuje nový firmware pro EOS 5D Mark III - zlepší video a ostření

Vydáno: 24. 10. 2012
Autor: martinkamin

EOS 5D Mark IIIStává se běžnou záležitostí, že firmy oznamují, co bude, co připravují. Canon nyní poslal svým fotografům zprávu: připravujeme nový firmware pro EOS 5D Mark III. Má EOS 5D Mark III umožnit ostření už na cloně 8 a také ukládat video na externí rekordér v nekomprimovaném formátu videa (YCbCr 4:2:2, 8 bit) přes HDMI. Počkat si na něj ale musíte půl roku do dubna 2013.

Nový firmware se teprve připravuje, ale Canon už zveřejnil detailní specifikace. Záznam videa budete moci ukládat na externí rekordér přes HDMI v nekomprimovaném formátu YCbCr 4:2:2, 8 bit, usnadní to střih a zvýší kvalitu videí. Navíc toto snímané kvalitnější video můžete zobrazit na externím monitoru už na místě, abyste mohli udělat případně opravy záznamu a mohli pracovat s plnou kvalitou záznamu.

Druhé - významnější - vylepšení se týká efektivity AF systému. Jak jistě víte, EOS 5D Mark III má AF systém z EOS 1 DX. Bohužel citlivost ostřících bodů zatím umožňovala ostřit pouze do clony f/5.6. Nový firmware má zvýšit pro "central cross-type points" citlivost na clonu f/8. Na co se to hodí? Každý extender vám totiž vezme část světla procházejícího přes objektiv, tak se může stát, že použitím konvertoru 2x a méně světelného objektivu se nejnižší clona dostane nad hranici f/5.6 a váš AF systém prostě přestane ostřit. S novým firmwarem by se měla tato hranice částečně upravit.

Update nového firmwaru dovolí fotografům sportu a přírody lepší ostření vzdálených objektů s teleobjektivy (ono to někdy nefungovalo?). Jak jsme již předeslali, nový firmware bude v dubnu 2013

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.