Canon zve novináře na představení nové zrcadlovky - která to bude?

Canon zve novináře na představení nové zrcadlovky - která to bude?

Vydáno: 5. 6. 2012
Autor: martinkamin

EOS 600DRedakce CanonClubu dostala včera pozvánku společnosti Canon na páteční představení "nějakého nového fotoaparátu": "dovolte, abych vás jménem společnosti Canon pozval na představení nového fotoaparátu Canon." Poslední významnou událostí bylo představení nového plnoformátového těla EOS 5D Mark III, o kterém jsme informovali také na CanonClubu.

Na internetu se samozřejmě objevily diskuse na tété téma a také, zda a kdy bude mít úspěšný rychlík EOS 7D - naše praktická recenze (náš katalog) svého nástupce a také, zda není prostor pro levnou plnoformátovou zrcadlovku. Nyní se informace setkávají pouze kolem upgrade modelu EOS 600D (v katalogu zde), ten byl uveden na trh v roce 2011 a nahrazoval předchozí modely EOS 550D z roku 2010 (katalog) a EOS 500D (katalog). Všechno jsou to zrcadlovky "druhé řady" - nemyslím to pejorativně, ale podle ceny a výbavy jsou další v řadě za entry level zrcadlovkami EOS 1100D (katalog), které jsou nejlevnější a pořídíte je pod 10 tisíc korun. Co nového se chystá dále v článku.

EOS 600DPokud by v pátek byla představená nová EOS 600D, asi EOS 650D, musela by nabídnout výklopný displej podobně jako 600D, a možná i dotykový. Displej by musel mít rozlišení 1 milión bodů, mírně lepší citlivost a mírně vyšší rozlišení. Pokud Canon nebude chtít moc inovovat, zůstane u úplně stejného čipu.

Pak by mohla být zajímavější další oznámení, má se totiž objevit také nový objektiv EF-S 18-135 IS (katalog) a také pancake objektiv, který zatím nemáme pro EOS žádný.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.