Nová galerie, nová pravidla – více možností

Nová galerie, nová pravidla – více možností

Vydáno: 26. 10. 2011
Autor: admin

Galerie

Vážení a milí členové klubů, fotografové. Na novém portále jste jistě zaznamenali mnoho nových změn, které jsme učinili přechodem na nový redakční systém. Týkají se grafiky, třídění obsahu a zejména napojení na naše další klubové aktivity.

Rád bych napsal něco o nové Galerii. Ta je v jádru úplně nová:

  • nově vidí každý fotograf ve svém profilu, jaké fotografie publikoval nebo komentoval (svůj profil najdete kliknutím vlevo od Vyhledávání na postavičku fotografa): link. Zobrazí se vám poslední fotografie vaší Galerie, které fotografie jste hodnotili a komentovali a seznam vašich komentářů.
  • Každá fotografie nese informace o základních expozičních hodnotách, komentáře a hodnocení fotografie.
  • Fotografie můžete vkládat do svých vlastních Alb nebo společných Alb, pokud se budete chtít účastnit nějakých soutěží.
  • Galerie (je zcela nová a na úvodní stránce se zobrazují fotografie (Náhodná fotografie), nejlépe hodnocená fotografie tento týden (Nejvíce bodů tento týden), nejlépe hodnocená fotografie tento měsíc (Nejvíce bodů tento měsíc), poslední publikovaná fotografie (Poslední fotografie) a fotografie s nejvyšším počtem komentářů.
  • Pravidla o publikování do Galerie jsme publikovali v tomto článku.
  • A jaké jsou algoritmy hodnocení? Fotografie se nehodnotí jen body, které dostane, ale i dalšími parametry ovlivňující její celkovou úspěšnost. Patří sem počet zobrazení fotografie, počet komentářů, počet hodnocení a průměr hodnocení. K tomuto postupu výpočtu jsme dospěli po mnoha zkušenostech s Galerií. Úspěšnost fotografie je pak závislá na tomto vzorci: ( počet zobrazení fotky / 10 ) + ( počet komentářů * 2 ) + ( počet hodnocení * 2 ) + ( průměr z hodnocení * 10 ).
  • Jinak řečeno: fotografie je tím úspěšnější, čím více má zobrazení, čím více má komentářů, počet hodnocení a vyšší průměrnou známku.

Galerie má sloužit zejména k tomu, abychom se zlepšovali ve sděleních, která chcete fotografií předat ostatním. Vkládejte sem pouze takové fotografie, které jsou fotografiemi – nesou jisté sdělení. Čím více kvalitních a věcných komentářů vložíme k fotografiím ostatních, tím kvalitnější fotografie u nás na klubech uvidíme.

Pokud byste měli podněty a připomínky k fungování Galerie. Zřídili jsme na to téma kompletní nové diskusní Forum 

Martin Kamín

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.