Zpráva ze setkání CanonClubu na Chvojenu

Zpráva ze setkání CanonClubu na Chvojenu

Vydáno: 12. 11. 2012
Autor: martinkamin

Další naše fotografické setkání, tentokrát u příležitosti 4. výročí založení CanonClubu jsme uspořádali na Chvojenu, keltském sídle se silným významem - minimálně v duchovní a energetické oblasti, ale pro nás také ve fotografické, protože okolí mezi Benešovem a Neveklovem je fotograficky významná lokalita.

Historií sídla nás po prvním focení a zkoušení provedl ochotný Václav VII. Josef Potůček z Mezihoří člen rytířského řádu sv. Václava - za jehož výklad a ochotu nás pustit na věž - viz dále - moc děkujeme.

Setkání jsme organizovali nejdříve na Chvojenu a blízkém okolí a pak jsme se přesunuli na menší Chvojínek, kostelík u Neveklova. Připomínám jen, že jsme na zkoušení a testování tři nové produkty Canonu z léta, a to EOS 5D Mark III a EOS 650D plus jedno sklo pancake 40 mm f/2.8 STM. Každý si mohl libovolně vyzkoušet.

Prohlídka vnitřku kostela zasvěceného sv. Jakubovi a sv. Václavovi s výkladem pana Potůčka pak pokračovala ve věži, kde jsme měli možnosti si vyfotit Konopiště z výšky 20 metrů. To se opravdu hodil můj objektiv 400 mm f/5.6L USM, ještě jsme přidali konvertor 1,4X - ještě že mě napadlo ho vzít s sebou.


Po druhé jsme se přesunuli na Chvojínek a cestu proložili zahřívacím obědem. Chojínek, který je výraznou dominantou vedle Neštětické hory, je skromný kostelík na kopečku. Jeho footgrafování při stmívání a ve tmě s blesky a při asistenci ostatních stálo za to, že jsme někteří opravdu promrzli (třeba Jiří Švarc).

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.