Menu Canon EOS R7 (Video)

Menu Canon EOS R7 (Video)

Vydáno: 22. 12. 2023
Autor: redakce

Canon EOS R7  menu (Video)S novými modely fotoaparátů Canon EOS z bajonetem RF (tedy bezzrcadlovky Canon) přichází stále nové a nové novinky a nastavení. Pokud se rozhodujete o nákupu fotoaparátu, nutně se potřebujete detailně seznámit se vším, co fotoaparát opravdu umí.

Přinášíme vám proto kompletní video s průvodcem “skrz” celé menu fotoaparátu Canon EOS R7 (nastavený do češtiny) tak, abyste si udělali představu, které všechny vlastnosti fotoaparát obsahuje.

Je to důležité proto, že technické informace na internetu nebo specifikace od výrobce nejsou zcela vyčerpávající (slouží pouze pro marketing) a pro některé speciální funkce je nutné, abyste si je nejdříve mohli ověřit přímo na fotoaparátu.

Menu fotoaparátu slouží k (pře)nastavování a přizpůsobování různých funkcí a vlastností fotoaparátu. Obvykle zahrnuje následující části:

  • Režimy fotografování: Umožňuje vybrat režim, jako je auto, manuál, portrét, krajina, sport atd., který automaticky nastaví fotoaparát pro specifické typy scén nebo podmínek.
  • Expoziční nastavení: Zahrnuje úpravu ISO, clony a rychlosti závěrky, což jsou klíčové prvky pro kontrolu množství světla, které dopadá na snímač fotoaparátu.
  • Vyvážení bílé: Umožňuje nastavit, jak fotoaparát interpretuje barvy ve scéně, aby zajistil, že bílá je opravdu bílá a barvy jsou přirozené, což je zvláště užitečné v různých světelných podmínkách.
  • Nastavení autofokusu: Umožňuje zvolit způsob, jakým fotoaparát zaostřuje, včetně manuálního ostření, automatického ostření a různých režimů sledování pohybu.
  • Nastavení ISO: Umožňuje přizpůsobit citlivost fotoaparátu na světlo, což je užitečné v různých světelných podmínkách.
  • Nastavení kvality a formátu fotografie: Umožňuje vybrat rozlišení a formát obrazu (např. JPEG, RAW), které ovlivňuje velikost a kvalitu uložených fotografií.
  • Nastavení blesku: Umožňuje upravit režim a intenzitu blesku, což je důležité pro fotografování ve špatných světelných podmínkách.
  • Časovač a sériové snímání: Umožňuje nastavit zpoždění spouště nebo pořídit sérii snímků za sebou, což je užitečné pro autoportréty nebo akční fotografie.
  • Pokročilé nastavení: Může obsahovat pokročilé funkce, jako jsou uživatelské nastavení, kalibrace objektivu, redukce šumu a mnoho dalších.
  • Nastavení Wi-Fi/NFC/Bluetooth: Umožňuje zapnout a nastavit bezdrátové funkce pro přenos obrázků nebo dálkové ovládání fotoaparátu.
  • Systémová nastavení: Zahrnuje obecné nastavení, jako je jazyk, datum a čas, nastavení displeje, aktualizace firmwaru a další.

Každý model fotoaparátu může mít různé rozložení a volby v menu, ale obecně platí, že menu je navrženo tak, aby uživateli umožnilo maximálně využít možnosti fotoaparátu a přizpůsobit si ho podle svých potřeb a stylu fotografování.

Další témata pro fotografování najdete také na Fotoexpedice.cz

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.