„Evropský profesionální objektiv“ je Canon

„Evropský profesionální objektiv“ je Canon

Vydáno: 19. 8. 2011
Autor: Tomas Pribyl

Lehký, kompaktní a univerzální – přesně toto vyzvedla porota EISA (European Imaging and Sounds Association) na objektivu Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM, když se jej rozhodla ověnčit titulem „Evropský profesionální objektiv 2011/12“. Ten je členem oblíbené rodiny řady L, která je určena pro profesionály i pokročilé amatéry a která má široký záběr použití od portrétů přes snímky přírody až po akční snímky.



Této výjimečné flexibility je u Canonu EF 70-300mm IS USM f/4-5.6L dosaženo díky ohniskové vzdálenosti 70 až 300 mm a efektivní optické stabilizaci obrazu. Ve srovnání s podobnými objektivy umožňuje při srovnatelném rozostření pracovat s rychlostí závěrky až čtyřikrát delší. Speciální povrchová úprava objektivu technologií Canon Super Spectra pak potlačuje záblesky a brání vzniku stínů stejně jako redukuje potřebu složitých a časově náročných úprav fotografií.

Porota EISA ve zdůvodnění nominace uvedla: „Canon EF 70-300mm F4-5.6L IS USM je úžasný teleobjektiv se zoomem, který kombinuje vysokou kvalitu obrazu s extrémně odolnou konstrukcí a překvapivě kompaktními rozměry. Teleobjektiv stanovuje novou úroveň pro tento oblíbený rozsah přiblížení svým výkonem profi autofocusu a nejnovější generací stabilizace obrazu, která je ale ještě dostupná fotografickým nadšencům. Kvality objektivu potvrzuje i rozsah zoomu, který odpovídá pevné ohniskové vzdálenosti objektivů, což zaručuje velmi dobrý výkon i při nastavení největší clony. Teleobjektiv disponuje i vysokou odolností před vlhkostí a prachem.“

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.