Fotovýprava po Praze - street a architektura leden 2011

Fotovýprava po Praze - street a architektura leden 2011

Vydáno: 17. 1. 2011
Autor: martinkamin

V neděli se sešla příjemná 5členná skupina fotografů, která se vydala po ose Karlovo náměstí, Jiráskům most, Tančící dům, Střelecký ostrov, Most legií, Kampa až na Karlův most. No, když jsem se pak díval do GPS, most přímá ta osa nebyla, dostali jsme se až nad hladinu plného koryta Vltavy, na ostrov, poloostrov, takže v našich fotografiích najdete často rychlou Vltavu.Pravda, trasa dlouhá nebyla, ale na druhou stranu jsme splinili naše předsevzetí, že to bude hlavně fotografická akce, takže počet naběhaných kilometrů nerozhodoval.

Na akci jsem si vzal objektivy EF 16-35 f/3.8 L II USM, TOKINA 100 f/2.8 Makro a EF 200 f/2.8 L USM. Většinu jsem odfotil 100mm makrem a výsledky jsem porovnával s ostatními těly a objektivy, které jsme na akci měli k dispozici 5D, 5D mk II, 7D, 350D a 500D. Vyzkoušet jsme si mohli špičkové stativy GITZO (čedičové a uhlíkové) ze series 1 a 2 včetně hlav, a z nich přineseme recenze, podobně na objektiv TOKINA 100 mm f/2.8 Makro.

Soutěže o knihu Canon Lens Works III jsem se neúčastnil, protože jsem akci svolal a osobně zaangažoval kolegu profesionálního fotografa Pepu Mírovského, který bude hodnotit vaše fotografie. Fotografie vkládejte do středy 19.1. do galerie a přidejte tag "Street Praha 2011".

Akce se opravdu povedla. Příště si dáme více času, aby i na "kulturní vyžití" na konci zbylo dostatek času. Na závěr připojuji některé své fotografie - mimo soutěž.

Pokud organizujete u vás podobné, akce, dejte nám vědět, termíny budeme publikovat tady na Canonklubu! Na včerejší akci taky zaznělo, že bychom se mohli vydat i mimo Prahu, takže jsme hned začali připravovat delší-pětidenní letní akci na Slovensku a opět na Sněžce v září.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.