Hasselblad Lunar: luxus a design v dlani

Hasselblad Lunar: luxus a design v dlani

Vydáno: 28. 4. 2013
Autor: martinkamin

LunarTak jestli má někdo tradici ve velkoformátové fotografii, pak mezi ně patří Hasselblad. Tak trošku potichoučku vyšumela mezi těmi ostatními značkami informace, že na photokině 2012 získal Hasselblad ocenění Star Award for 'Highlight of photokina 2012' za svůj koncept fotoaparátu Lunar.

Na rozdíl od první kamery 500C na oběžné dráze a na Měsíci se nový kocept liší zejména designem. Ten ale jakoby patřil zpět do 60. let. Velké čudlíky, masivní ovladače. Ovšem uvnitř všechno nové, digitální. Italský design, luxusní záležitost, ale zcela běžný čip uvnitř. Tak to vás napadne, když si o fotoaparátech Lunar přečtete první řádky.

Trend ostatních výrobců, vykopávat z hrobu staré koncepty tady ale nenajdete, jedná se o naprosto nový fotoaparát. Gripy, za které tento skvost bude fotograf držet (ale jen ten, kdo na něj bude mít), si můžete objednat v následujících variantách:

Lunar concept

Tradiční luxusní provedení a ergonomie byla na prvním místě. Uvnitř je to v podstatě normální fotoaparát se dvěma fotografickými režimy: automat a manuál. Nasadíte na něj objektivy s bajonetem E-mount (SONY mirrorless) a větší A-mount (SONY Alpha/Minolta a Zeiss).

Při výčtu technických parametrů ale neomdlíte, jako u ceny. Nejdříve ty parametry: uvnitř tepe Ultra fast Processor, APS-C 24mpixelový čip, 25 AF bodů (a umí RAW formát). Na zadní stěně najdete 3palcový OLED displej, FullHD video a citlivost až 16 000. Všechny další parametry jsou už jen zbytečnost. A to nejlepší na závěr, stojí cca 5000 Euro. Snad jen dodat: "Chcete mě?"

Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar
Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar
Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar
Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar Hasselblad Lunar

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.