Nový monitor pro fotografy EIZO SX2462W, panel H-IPS

Nový monitor pro fotografy EIZO SX2462W, panel H-IPS

Vydáno: 17. 3. 2010
Autor: admin

Komentář Canonklubu: Zdá se, že panely H-IPS začínají dobývat naše fotografické stoly, protože svým téměř 100% pokrytím gamutu AdobeRGB dovolují na zkalibrovaném monitoru vyladit fotografie tak, aby například vyvážení bílé bylo správné a odpovídalo snímané skutečnosti. 24palcový panel má dva DVI-I vstupy, DisplayPort. Pro mnohé může být důležité rozlišení 1920x1080, což je FullHD standard.

Text celé tiskové zprávy: EIZO NANAO Corporation přichází na trh v ČR a SK poprvé s 10-bitovým foto-monitorem SX2462W v řadě SX. Nový model je vybaven symetrickým panelem H-IPS s AdobeRGB prostorem 98%, technologií DUE a 10-bit DisplayPortem. Novinkou je snadno ovladatelné OSD menu. Monitor je určen pro náročné uživatele z oblasti zpracování fotografií a videa, CADu, pro dispečerská pracoviště nebo domácí zábavu.

24“ širokoúhlý model SX2462W z foto-video řady “SX” nabízí symetrický panel H-IPS s širokými úhly pohledu, širokým barevným rozsahem 98% AdobeRGB a technologií DUE pro dosažení homogenního zobrazení po celé ploše panelu. Monitor je vybavený dvěma vstupy DVI-I pro připojení digitálního nebo analogového signálu a dále moderním digitálním konektorem DisplayPort podporujícím kromě standardního 8-bit, také 10-bit vstupní videosignál z moderních grafických karet. Tím je umožněno v jednom okamžiku zobrazit až 1 mld. barevných tónů.

K dalším vlastnostem patří 16-bitové zpracování signálu, vysoký kontrast, výbornou odezvu jen 5 ms (Overdrive) a bohaté možnosti barevných korekcí.

Pro snadné nastavení monitoru i v místnosti se špatným osvětlením je model vybaven novým ovládacím menu, kdy se při stisknutí libovolného tlačítka objeví v dolní části obrazovky světelná nápověda se symboly příslušných funkcí.

Standardem u monitorů EIZO je senzor Auto EcoView, který optimalizuje jas obrazovky podle měnícího se osvětlení v místnosti a tím zamezuje známému pálení očí v důsledku přesvíceného monitoru.

SX2462W plně podporuje příjem HD-videosignálů s ochranným kódem HDCP (FullHD) a umožňuje přímé připojení externích videozařízení.

Všechny modely EIZO jsou standardně nabízeny s prodlouženou záruční lhůtou 5 let.

EIZO NANAO Corporation zastupuje v ČR a SK společnost Avnet, s.r.o.

Více informací: www.eizo.cz, www.eizomonitor.sk

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.