3 užitečné aplikace pro fotografa pro mobilní telefony Android

3 užitečné aplikace pro fotografa pro mobilní telefony Android

Vydáno: 23. 5. 2011
Autor: Daniel Drašar

Rozhodl jsem se podělit o zkušenosti s některými aplikacemi pro smartphony s Androidem. Od doby, co jsem si pořídil telefon s tímtom operačním systémem, začal jsem vyhledávat různé aplikace, které mi buď udělají radost anebo mi různě pomohou v běžném životě si ho tak trošku zjednodušit. Představím Vám zjednodušeně tři aplikace, které jsem si stáhl a mají něco společného s životem fotografa.

 

 

 

RunKeeper.

Tato aplikace slouží jako jednoduchý GPS loger. Ukládá si pozice GPS a pak je aplikuje na google mapy. Po uložení máte možnost si trasu nahrát na server Runkeeperu a prohlédnout si detailně celou trasu včetně vzdáleností, převýšení a.t.d.

 

 

Aplikace ke stažení na Android Marketu Zdarma

 

 

 

 

DOF Calculátor.

Jedná se o aplikaci, která Vám umí spočítat podle tabulky hyperfokální vzdálenost. Hyperfokální vzdálenost je vzdálenost, po kterou máte ostřený objekt zaostřený podle clony a zvoleného objektivu. Často tuto hodnotu odhadujem podle oka, ale pokud se chceme ujistit a máme dostatek času, můžeme si tuto hodnotu nechat spočítat touto aplikací.

 

 

Aplikace ke stažení na Android Marketu Zdarma

 

 

 

 

 

Canon Lenses

Poslední mnou představenou aplikací je CanonLenses. Je to velice jednoduchá aplikace, která zastává seznam všech objektivů od značky Canon. Aplikace se hodí tam, kde nemáte možnost přístupu na internet a zrovna řešíte některé sklo od Canonu.

Základní informace které získáte jsou: Fotografie, popis, parametry a cena v USD. Ceny jsou samozřejmě orientační.

 

Aplikace ke stažení na Android Marketu Zdarma

 

 

 

 

 

Každý si můžete udělat obrázek o tom, co je dnes možné stáhnout do svého mobilního telefonu. Já osobně doporučuji RunKeeper, je to aplikace, kterou používám na procházkách, když jedu na kole a dokonce i když jdu jen tak fotografovat.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.