Karel Pech vystavuje fotografie do 17. července v Litoměřicích

Karel Pech vystavuje fotografie do 17. července v Litoměřicích

Vydáno: 4. 6. 2013
Autor: martinkamin

Výstava Karla PechaVe čtvrtek 16. května byla v litoměřické Foto Galerii Na Baště zahájena mimořádná výstava fotografií reportéra Deníku Karla Pecha. Tento profesionální fotograf zde na 22 barevných zvětšeninách předkládá veřejnosti obrazové svědectví o „rasových“ nepokojích na severu Čech a v Praze tak, jak je zaznamenává svým fotoaparátem od roku 2006.

Tento obrazový dokument, bez příkras, zachycuje práci policie ČR při potlačování projevů rasismu u obou znesvářených stran. I když byla veřejnost o těchto demonstracích, v tisku informována, tak samotné fotografie k divákovi promlouvají svou bezprostředností a expresivností projevů jejich účastníků. Z tohoto dokumentu si pak divák sám má možnost udělat představu o rozsahu a účinku těchto nepokojů na jejich účastníky ať na straně zasahujících policistů či na samotné demonstrující.

Při snaze o realistické zachycení těchto akcí se  fotograf dostává do centra těchto emotivně a i fyzicky vypjatých situací. Docházelo tak i k přímému ohrožení autorova života a jen se „štěstím“ si odtud odnesl „pouze“ častá zranění. Tyto situace pak jen lakonicky sám zhodnotil se slovy „helma“ se nesmí nechat v autě.

Tato výstava je přístupná veřejnosti denně od 11 hod. do 22 hod. ve  Steakhousu u aut. nádraží v Litoměřicích až do 17.črvence.

Za pořádající Fotoklub Porta
BcA. Fanda F. Diviš

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.