Kinofilmy neskončily, fotograf vyrábí vlastní negativní JCH StreetPan 400

Kinofilmy neskončily, fotograf vyrábí vlastní negativní JCH StreetPan 400

Vydáno: 17. 3. 2016
Autor: martinkamin

negativní černobílý film JCH StreetPan 400Je zřejmé, že tento článek netrhne rekordy ve čtenosti, ale přesto jej chci s ohledem na to, že mi tady na stole leží čtyři staré filmové zrcadlovky, publikovat. Třeba se někomu černobílá negativní čtyřstovka může hodit. Jeden fotograf začal vyrábět svůj vlastní film.

Když v roce 2013 a v letech předchozí i pozdějších postupně výrobci jako KODAK a FUJIFILM odřezávali postupně jeden typ filmu za druhým. Přišli reportážní fotografové v roce 2013 také o NEOPAN, PROVIA a SUPERIA, píše o tom také British Journal of Photography.

Konkrétně skončil černobílý kinofilm Neopan 400, kinofilmový diapozitiv Fujichrome Provia 400X a formát 120 barevný negativ Superia 400 a barevný negativ Reala.

A u Fujifilmu zůstaly jen některé.

Filmy Fujifilm fujicolor SUPERIA

Fujifilm FujiCHROME VELVIA FUJICHROME PROVIA diapozitivní filmy

Problémem je, že pro reportážní práci je citlivost ISO 400 nutná, a bohužel Fujifilm ve vyjádření výše doporučuje používat film Neopan Acros 100 místo Neopan 400. Bohužel.

Ale není všem dnům konec. Konec filmů se nekoná. Některé zůstaly v produkci, ale spíše ty kinofilmové. Když jsme je kupovali za 200 korun, jó to byly časy. Nyní je

Nástup nového filmu JCH StreetPan 400

Detailní informace uvádí majitel blogu na svých stránkách tady. A má tam informace pro vyvolání filmu, vývojkách a všechny technické aspekty produktu.

K dispozici bude nový film JCH StreetPan 400 na přelomu května/června 2016, tvrdí autor.

Snad to není faik, ale na blogu jednoho fotografa se objevila zpráva, že začal prodávat svůj vlastní brand negativního filmu...

Na svém blogu uvedl tuto informaci 17. března. Film už má vylistovaný na svém e-shopu. A má stát 9700 Yenů, za deset rolí, tedy cca 200 korun za film.

V popisu uvádí, že film je kinofilm negativní černobílý s označením JCH StreetPan 400. 

černobílý negativní film JCH StreetPan 400

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.