Jak tisknout fotografie

Olympus vystavuje fotografie ambasadorů v Czech Photo Center

Výstava fotografií Olympus ambasadorůDo 13. ledna 2019 si můžete v Czech Photo Center prohlédnout fotografie ambasadorů značky OLYMPUS z celého světa. 25 fotografů vystavuje přes 100 fotografií z různých fotografických disciplín. K vidění jsou reportáže, sportovní fotografie, portrét a příroda. Nejvíce ale mohou návštěvníka zaujmout spíše inscenované noční fotografie dronu nebo studiová alba instagramového blogera Stanislava Puchkovského, známého spíše jako pod nickem Sean Archer. Je bezpochyby největší hvězdou výstavy.

Kdybyste měli jít letos na jedinou fotografickou výstavu, Koudelka je ta správná volba

Josef Koudelka výstava 2018 Uměleckoprůmyslové museum v Praze21. března 2018 uspořádalo Uměleckoprůmyslové museum v Praze vernisáž při příležitosti zahájení výstavy světového fotografa Josefa koudelky. O světovém významu tohoto “pana fotografa” bylo napsáno a publikováno nespočet článků a materiálu, každopádně pro českou veřejnost - a zejména tu fotografickou - se otevřela jedinečná možnost vidět na jednom místě bohatý a rozsáhlý soubor černobílých fotografií. Kdo by váhal byť jedinou sekundu, dělá chybu. Tohle musíte vidět.

Vzniká další konkurence Adobe Lightroom: ON1 Photo RAW

Produktu Adobe Photoshop Lightroom dýchá na záda hned několik aplikací. Zatímco Apple oznámil v roce 2014 ukončení vývoje Aperture, na platformě Windows začíná houstnout atmosféra. Lightroom musí čelit stále více aplikacím jako Capture One Pro, DxO Optics, Affinity Photo, Raw Therapee, Corel AfterShot Pro atd. Do toho se na koci roku přidá novinka: ON1 Photo RAW.

Zakázaná výstava fotografa Karla Richtra se mohla znovu narodit

Karel Richtr wet plate fotografie velkoformátová fotografieJedním z vybraných fotografů naší každoroční publikace s nejlepšími fotografiemi daného roku je Karel Richtr. Zaujala nás zejména tradiční technika mokrých desek, kterou Karel pro vyvolání svých fotografií používá. Že se jedná o dnes již unikátní technologii se přesvědčíte jednak v dalším ročníku Ročenky Fotografie, a také v tomto rozhovoru.

Kinofilmy neskončily, fotograf vyrábí vlastní negativní JCH StreetPan 400

negativní černobílý film JCH StreetPan 400Je zřejmé, že tento článek netrhne rekordy ve čtenosti, ale přesto jej chci s ohledem na to, že mi tady na stole leží čtyři staré filmové zrcadlovky, publikovat. Třeba se někomu černobílá negativní čtyřstovka může hodit. Jeden fotograf začal vyrábět svůj vlastní film.

Od Canonu zadarmo - vyvolávání fotografií, ovládání fotoaparátu, panoramata

Canon Solution DIsk, co vám nabízí? Zcela zdarma aplikaceV našich konferencích na CanonClubu a na diskuzní skupině CanonClubu na Facebooku se neustále opakují dotazy, čím a jak vyvolávat fotografie z fotoaparátů Canon. V tomto článku najdete návod, odkud aplikace stáhnout, jak je instalovat a co všechno vám Canon ZDARMA nabízí. To stojí za to, ne?

Recenze bezdrátového rádiového spouštěče MicroSync II

Do redakcí našich fotografických klubů jsme přijali na test produkt MicroSync II DIGITAL - rešení pro vzdálené spouštění blesků nebo fotoaparátu. Systém komunikuje mezi vysílačem a příjimačem prostřednictvím rádiových vln, přičemž výrobce udává dosah až 60 metrů. Můžete jím spouštět jeden nebo více blesků nebo spouštět na dálku zrcadlovku (ale bez možnosti přenášet TTL řízení nebo přiřazovat blesky do skupin). Výhodou MicroSync II DIGITAL může pro někoho být, že je univerzální pro všechny typy fotoaparátů vybavených standardní paticí na blesk, s iISO (SONY/Minolta) neuspějete.

Má pro focení života smysl kupovat zrcadlovku?

Photo © Constantine Manos/Magnum Photos Crete. Chania. 1962. Man reading newspaper.

Ve vlnobití nových produktů, které přináší SLT, VR, IS, G, EF-S, AF, APO, D II se na facebook profilu mého známého fotografa, grafika a designéra objevil opravdu zajímavý komentář-úvaha pro ty, kteří se chtějí vrhnout na nákupy nové zrcadlovky nebo fotoaparátů. Otiskujeme názor Lubomíra Mojzese, kterého najdete na Facebooku se závěrečnou výzvou: Koukejte a vnímejte. To, o čem píše Lubo, najdete snadno v internetových archívech agentur MAGNUM, VII Photo Agency nebo Getty Images. Jedná se o klasické černobílé snímky pořízené zcela obyčejnými objektivy, ale přesto s vynikajícím světlem, duchem a kompozicí. Dále text Lubomíra:

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.