Manfrotto bude dovážet na český a slovenský trh EKG21

Manfrotto bude dovážet na český a slovenský trh EKG21

Vydáno: 19. 3. 2018
Autor: martinkamin

Nová distribuce produktů Manfrotto EKG21

Dlouhé roky dovážela na český trh Manfrotto společnost HAMA, nově přejde tato značka - a spousta dalších - pod křídla společnosti EKG21, která je dceřinou společností EKG z Hradce Králové. Nabízím krátký článek o distribučním trhu v ČR a Slovensku. Ke změně distributora značky Manfrotto se schylovalo asi dlouho, protože skupina VitecGroup Italia vlastnila značky Gitzo a Manfrotto (a obrovskou spoustu dalších).

Působení dvou distributorů na jednom malém trhu jako je český nebo slovenský pravděpodobně nedělalo dobrotu. I z hlediska servisu a stejného přístupu k zákazníkovi.

K 1.3. tedy všechny značky zastupované skupinou VitecGroup Italia bude distribuovat společnost EKG21 z Hradce Králové. Jedná se například o Gitzo, Manfrotto, Lastolite, Colorama, National Geographic a Xume. Připomeňme, že kromě internetových eshopů, jsou největší kamenné prodejny Centrum Foto Škoda, Megapixel, Fotolab CZ, Fololab SK, Alza a Prolaika.

Nová distribuce produktů Manfrotto EKG21

Mé osobní zkušenosti, které jsem získal o Gitzo od fotografů, co se mnou jezdí na fotoexpedice, byly vesměs příjemné: výměna dílů, výměna i u starších modelů, Gitzo si to prostě nechá zaplatit, ale podporu máte. 

EKG21 si zakládala s Gitzo na individuálním přístupu k zákazníkům, uvidíme, zda vysokou laťku udrží i pro mnohem širší distribuční portfolio.

Nová distribuce produktů Manfrotto EKG21

Na tiskové konferenci padl dotaz také na doménu Manfrotto.cz, která byla v té době ve vlastnictví distributora Hama. Nyní ji už vlastní zpět VitecGroup Italia Spa a podle informací od jednatelky EKG21 paní Ehlové, má být brzy převedena na EKG21.

Zatím ale není na doméně EKG21.cz žádný eshop nebo prezentace, je pouze zaparkována.

Význam této transakce může být pro mnoho fotografů skrytý, ale z dlouhodobého hlediska jeden ditributor tolika značek, které VitecGroup Italia vlastní, bude myslím na našem malém rybníčku ku prospěchu zákazníků.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.